Nějak to tady zatuhlo. Nedávno jsem se (zase) díval na film Svět podle Prota / K-PAX a na konci je "My žijeme už dost dlouho, abychom to objevili. Až skončí vesmír, bude se vše znovu opakovat (nebo nějak tak) do nekonečna. Takže všechny chyby, které teď uděláte budete nuceni opakovat pořád, až do konce věčnosti" (Nebylo to přesně těmyhle slovy). Hlavní myšlenka toho je nejspíš, abychom se snažili nezpůsobit "bolest" sobě samotnému. Ale neví se "kolikátý vesmír je "tenhle" (Vlastně když to takhle píšu, psal bych to jakoby ve všechy vesmírech najednou a přitom pokaždé jindy). Takže já třeba vpodstatě způsobím sám sobě, že já pak způsobím sobě, že já pak... něco způsobím sobě... do nekonečna, jenže já předtím jsem způsobil sobě, že já způsobím sobě, že já způsobím sobě... něco.... donekonečna. A jde to i donekonečna zpátky, protože to opět říkám ve "všech" vesmírech. No, ono je taky možná všechno svým způsobem nekonečné... Myslím si, že je to v tom filmu velmi zajímavá myšlenka, ale nevím, jestli pravdivá. (Opět, to už tu před chvílí (myslím místně, ne časově ) bylo, říkám "pravda", ale co je pravda...?) |
Náhoda? To už jsem dříve psal.
Jsou na to dva pohledy: 1) Nic není náhoda, všechno se vším souvisí a jen se "přehráva scénář". 2) Všechno je náhoda. Nic s ničím nesouvisí a celý život je naprosto náhodný a spontánní. |
Věříš na osud? Podle těch který na osud věřej náhoda.. neexistuje. |
téměr vše se dá předvídat? řekl bych že ne, vlastně náhoda je jaksi asi všechno... |
Otázka: Existuje náhoda? A jestli, co je to vlastně náhoda?Téměř vše se přeci dá předvídat. |
Vidím, že hodně lidí opravdu zaměňuje pojem Filosofie a Věda.
Ale to nevadí, základ je podobný.
Hledání nějakého smyslu (Nebo nesmyslu )
Mimochodem, poradím vám film, po kterém vždycky dlouho filosoficky přemýšlím: Svět podle Prota |
Takže něco maličko přispěju.. Vesmír : pro vesmír mám dvě spekulace... + Vesmír je obrovský prostor který se rozpíná..(chvíli přemýšlejte až doroste co bude a scvoknete s toho ) + Vesmír je nevypočítatelně vzdálený a až narazíme na jeho konec objevíme se v paralerním vesmíru (vesmír mezi vesmíry) Vesmír vznikl.. unikající plyny narážející do sebe.. no a tak vznikla jakási hmota.. ta se smrskla.. plyny do sebe takovou silou narazili až to vybuchlo a tím se stal velký třesk.. Časoprostor.. podle jednoho silně ochrnutého vědce, fyzika a matematika je časoprostor.. uvnitř černé díry.. cestovat se dá jen do předu nikoliv dozadu.. no jo.. jděte do černé díry.. ale tam je takový tlak že vás to roztrhá na cucky. |
Pravda nemusí být to, podle kterého se lidé vedou, každý člověk se vede podle vlastní pravdy. je to podobné 1. otázce: Všeobecné vnímání. Někdo může říkat něco jiného, a bude to pravda, ale ne pro mě bude pravda přízpěvek 130. |
| • Hry zdarma pro váš web | • Reklamní bannery | • Nápověda | • Sitemap | • Plné hry ke stažení zdarma |
| • Reklama | • Kontakt | • RSS | • Hry pro dívky | |
| • Erotické hry | ||||
| • Online hry | ||||
| • Hosting SWF her |
| Copyright © 2006 - 2026 SuperGames.cz - online flash hry a HTML5 hry zdarma a superhry | Vygenerováno za 0.2759 sekund |