Zapomenuté heslo

Náboženství

Pokud chcete přispívat do fóra, musíte se přihlásit nebo zaregistrovat.
12.
Atlan [VIP člen]
0:33 | 5.března 2012
PSI je Para Sensual Inteligenci, je to celkově, jak to nazvat .. téma, kam se řadí nadpřirozené efekty a schopnosti. Například Telekineze, Telepatie atp.
11.
Nirvana [VIP člen]
8:25 | 19.ledna 2012
PSI nevím co je.. ale Buddhu neuznávám jako boha, byl to bohatý a zbožný jedinec který se vzdal svého bohatství aby došel k osvícení (Nirvaně) ... ale Mahajána je druh Buddhismu který bere Buddhu jako boha v lidské podobě, já jsem stoupenec Therevády čili toho co jsem tu teď napsal...
10.
Atlan [VIP člen]
22:40 | 18.ledna 2012
Náboženství .. Sám neuznávám žádné a přitom všechny, mám takový vlastní nozor ale nechci jej moc rozmazávat.
Jde ti o Budhizmus jako myšlenkový směr a nebo o PSI?

Ps: Busshizmus je spíš myšlenkový směr než náboženství! .. nejedná se o regulerní náboženství, myslím že ani neuznává nic jako pravého boha.
Pps: nevím o budhizmu nic moc, ale nikde jsme se nesetkal s tím že by někoho uznával jako boha , tak kdyžtak omluvte neznalost, spíš se zajímám o tajemno a PSI.
9.
DavidS [VIP člen]
21:16 | 17.ledna 2012
Hmm.. Já mám ale za kamaráda i ctrl+v ...
8.
Nirvana [VIP člen]
19:02 | 17.ledna 2012
Jo, tak to máme společné kamarády
7.
Bonki [profi hráč]
17:30 | 17.ledna 2012
To víš moje dvě nejoblíbenější věci na světe ctrl+c
6.
Nirvana [VIP člen]
15:12 | 17.ledna 2012
Jo, to je na wikipedii.. to už mam všechno přečtené, třeba něco nového... atd..
5.
Bonki [profi hráč]
19:25 | 16.ledna 2012
Ještě pět buddhistických pravidel které sepsal Gautama Buddha Nebo tak nějak nevím jak se to píše


Gautama ustanovil pro všechny své stoupence pět základních pravidel, pro mnichy pak další pravidla, která se počtem i zněním v jednotlivých školách liší. Pravidla pro všechny stoupence zahrnují:
zdržet se zabíjení a zraňování živých bytostí
zdržet se braní věcí co nejsou dávány (nekrást)
zdržet se nesprávného sexuálního chování
zdržet se zraňující a nepravdivé mluvy (nelhat, nepomlouvat...)
zdržet se zneužívání omamných prostředků
by AwRiL_BonKii
4.
Bonki [profi hráč]
19:22 | 16.ledna 2012
Jj jasně jen sem se ptal...

Ave Buddhismus

Buddhismus je nábožensko-filosofický systém, jehož základ vytvořil Gautama Buddha pravděpodobně v 5. století př. n. l. v severovýchodní Indii. Jedná se o jedno z nejrozšířenějších světových náboženství, které vyznává přibližně 230 - 500 miliónů lidí.[1]
Buddhismus je označován jako ateistické náboženství, ačkoli v mnoha textech vystupují božstva - bytostí, žijících ve vyšších dimenzích existence. Na rozdíl od teistických náboženství jsou však tato božstva považována za běžné smrtelné a nevědomé bytosti podobně jako lidé nebo zvířata, pouze je převyšují svou moudrostí, schopnostmi a dlouhověkostí. Jako ateistické náboženství je buddhismus možné označit i proto, že k dosažení osvobození není třeba víra v "Boha", jak je tomu v teistických náboženstvích, neboť Bůh jakožto pojem není v buddhismu definován. V mahájáně se objevuje systém osvícených bytostí (bódhisattvů), které bývají mylně přirovnáváni ke křesťanským světcům. Tento systém se však v theravádovém buddhismu nijak neobjevuje.
Z období Buddhova života o něm neexistují žádné písemné zprávy, naše znalosti jeho učení vychází z tzv. pitak, které sice byly sepsány až po jeho smrti, nicméně se lze domnívat, že v nich je obsaženo učení velmi blízké původnímu učení Buddhy.
Mezi ostatními náboženstvími a filosofickými systémy zaujímá buddhismus zvláštní místo postojem k duši. Neřadí se ani k
eternalistickým systémům, které tvrdí, že s tělem se rodí i duše („já“), která po smrti přetrvává, ani k
nihilistickým systémům, které tvrdí, že s tělem se rodí i duše („já“), která se smrtí zaniká.
Místo toho tvrdí, že nelze nalézt žádnou entitu s níž bychom se mohli identifikovat jako s „já“ (anátman) a že tedy oba výše zmíněné přístupy jsou mylným důsledkem nevědomosti.
K pochopení pojmu buddhismus je nutné si uvědomit, že tento termín přijali buddhisté teprve nedávno. V théravádových zemích je buddhismus, tedy Buddhovo učení, nazýváno jako sásana - učení. V Tibetu je nejčastěji používán termín nangpä čhö - náboženství zasvěcených, v Číně fo-ťiao - Buddhovo učení, v Japonsku bukkjó - Buddhovo učení, či méně častěji bucudó - Buddhova cesta. Ještě v 19. století nebyl mezi stoupenci různých směrů buddhismu rozšířen pocit příslušnosti k buddhismu jako univerzálnímu náboženství, které nesdílelo ani jednotné označení. Poprvé bylo použito slovo Boudhism v Oxfordském slovníku angličtiny v roce 1801. Až v roce 1816 se změnilo na Buddhism ve větě v článku z časopisu Asiatic Journal. V roce 1829 bylo vydáno první dílo v angličtině, v jehož názvu se vyskytovalo slovo buddhismus, i když s jedním d, byla to kniha od Edwarda Uphama The History and Doctrine of Budhism (Dějiny a učení buddhismu). Teprve v průběhu 19. století začali mniši různých buddhistických tradic hovořit o jediném buddhismu jako univerzálním náboženstvím, aby odvrátili útoky křesťanských misionářů a koloniálních úředníků. Je paradoxní, že vůbec první pokus o sjednocení buddhismu učinil buddhista ze západu plukovník Henry Steel Olcott.[2] by AwRiL_BonKii
3.
Nirvana [VIP člen]
19:18 | 16.ledna 2012
Mě je to jedno, ať si tu lidi kecají o jakémkoliv náboženství
Zobrazeno 1-10 z 12 příspěvků
Registrace ZDARMA
Chat
Profily
Fórum
Pošta
Soutěž
Kalendář her
Květen 2024
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 Hry zdarma pro váš web  Reklamní bannery  Nápověda  Sitemap  Plné hry ke stažení zdarma
   Reklama  Kontakt  RSS  Hry pro dívky
         Erotické hry
         Online hry
         Hosting SWF her
Kamarádi a partneři: megahry.cz, Piškvorky chci zde svůj odkaz
Copyright © 2006 - 2024 SuperGames.cz - online flash hry a HTML5 hry zdarma a superhryVygenerováno za 0.2908 sekund