Zapomenuté heslo

Jak se chce živit?

Pokud chcete přispívat do fóra, musíte se přihlásit nebo zaregistrovat.
53.
Atlan [VIP člen]
9:02 | 14.ledna 2023

No, já jsem v minulosti (myslím, jsem línej hledat) nenapsal co bych chtěl dělat. Takže to doženu. Ať tu zvednu aktivitu.

Už někde od 10 let jsem měl víceméně jasno že mojím snem je bejt vývojář her a alternativou byl grafik / malíř obrazů. No - až na grafika se nejedná zrovna o profese, ve kterých by byli jisté prachy .

Co jsem pro to udělal:
Nicméně jsem se podle toho zařídil a vyrazil jsem po základce na průmku se zaměřením na IT, odkud jsem pokračoval na roční kurz angličtiny a následně zkusil jeden semestr na MUNI v Brně se zaměřením na grafiku (tam jsem to brzy vzdal, protože jsem zjisitl že jsem si vybral až moc technicky zaměřený obor kde po mě chtěli programovat - což jsem nesnášel).

No a teď se podívejme do přítomnosti:
Po dvou letech na pozici IT podpory v menší firmě jsem se dostal na pozici grafického designera, kde jsem vydržel něco málo přes rok a půl než mě doběhla v 25 letech krize a deprese spojená s tím, že jsem sice částečně dělal to co jsem vždy chtěl - ale nebylo to tak jak jsem si představoval.

Sice jsem dělal počítačovou grafiku, ale pro velký korporát. Peníze nebyli vůbec špatné, ale rozhodně se nedalo říct že bych dělal nějak extrémně kreativní a nebo zábavnou práci. Navíc jsem se po večerech přinutil překonat svůj odpor k programování (který jsem si vypěstoval během střední a vejšky), naučil se programovat v C# a pracovat s Unity a vytvořil dvě hry. Ty jsem ale díky postavení zákonů a pracovní smlouvy nesměl vydat.

No a tak se tak stalo že poslední dva a půl roku jsem nezávislý herní vývojář na plný úvazek - co se pracovní náplně týče si nemůžu absolutně stěžovat (a rozhodně to není jen vývoj her, ale i marketing, sbírání zpětné vazby, práce spojená s vedením společnosti, účetnictví, komunikace s úřady a tak dále). Řekl bych že žiju každodenní sen. Má to jeden háček - po dvou a půl letech jsem na hrách vydělal všeho všudy asi 70 dolarů. Takže co se finanční stránky týče nejsem ani náhodou samostatný.

No a tak si přivydělávám tvorbou webových stránek na zakázku a od léta minulého roku jsme s přítelkyní otevřeli i e-shop s ručně malovanými květináči. I tak to ale není úplně spolehlivý příjem a tak neustále koukám po možnostech, jak si přivydělat. Na rovinu se ale přiznám, že už mě úplně neláká stát se běžným zaměstnancem, který pracuje od 7 do půl 4 (jak jsem byl vždy během dospívání přesvědčen že je to to nejlepší co může člověk dělat) a tak koukám spíš po možnostech práce na živnost .

No a závěrem - těch kreativních věcí co dělám je víc. Během dospívání jsem začal i aktivně psát povídky a rozhodl se že jednou napíšu knihu. V podobném smyslu mě začalo bavit hrát a vymýšlet stolní hry - jistě jste už uhodli že po večerech jsem začal dělat i tohle - i když zatím bez žádného hmatatelného výsledku

Podpora?
Pokud by mě chtěl někdo podpořit, nevěřil mi a nebo se jen chtěl podívat jak moje práce vypadá tak ...
www.tesaks.com -> moje hry
www.tesaks.cz -> všechno ostatní
www.kvetnikyspribehem.cz -> kvetináče

52.
Nirvana [VIP člen]
22:29 | 13.ledna 2023

Tak kápněte božskou. Živíte se na nakonec tím čím jste chtěli? Pokud ne, tak proč? 

 

Já do nedávná vůbec nevěděl, co by byla moje práce snů a teď vím že pracovat se zvířaty a starat se o ně. Mrkněte na netu na Deana Schneidera (hodně ve zkratce založil firmu, prodal firmu, koupil obří pozemek v Africe, dal do něj zvířata). No takže až vyhraju ve sportce jinak zoo je v podstatě jen taková demo verze, která ne jen že není v mém městě, ale stejně to jen tak tak uživí no a nutit je skákat přes nějaký zapálený obruče s bičem v zádech mluví asi samo za sebe. Veterinář je geniální volba, škoda jen že když jsem si vybíral školu, věděl jsem prd.

 

Takze je že je mě svářeč kolejí vidím to tak na 3 roky ale maximálně 5 hlavně kvůli očím. Drží mě tam jen peníze a volnost která se s fabrikou nedá vubec srovnat.

+ mě místy i celkem bav což je příjemná změna

 

Pak možná do zahraničí

51.
Bonki [profi hráč]
18:51 | 18.ledna 2012
No já sem taky jako Suzuzi vystřídal už hodně snů....
Stavitel,řidič kamionu,programátor zatím by se mi asi líbil ten řidič...

ale nechtěl bych být policajt
50.
Vojta.M [VIP člen]
14:50 | 18.ledna 2012
Hmm.. Já pudu s několika kámoši na informatiku = programátor + kámoši plánují stvořit hru takže v poho :-]
49.
Nirvana [VIP člen]
13:25 | 18.ledna 2012
Takže moje myšlení na budoucí život se změnilo...

Chtěl bych jít na Střední integrovanou školu ve Žluticích a dále se tak věnovat lesnictví.. Proč? Řeknu...

Plusy:

+ Ta práce by mě bavila
+ Sám v lese, žádná provokace
+ Dostanete auto (platíte si pohonné hmoty sám)
+ nebo máte auto (platí vám pohonné hmoty)


Mínusy:

- Je to určitě dřina
- Velká možnost nebezpečí (stromy, zvířata...)


-----------------------------------------------------------------

Škola

Plusy:

+ Od rodičů 200-300 kč každej za týden =
cigarety stačí
+ Smí se kouřit i v době na intru
+ V hospodě vám prodají pivo

+ Parádní lidi
+ Parádní učitelé
+ Parádní vychovatelé (intr)


Mínusy:

Asi žádnej


Já vím možná mě za to budete nenávidět, ale své kuřácké závislosti se nedokážu zbavit
48.
20:31 | 31.března 2011
No ja som bola za speváčku xD potom za veterinárku .. ale keď som videla niektoré videá čo by som so zvieratami robila keby boli v zlom stave tak mi prišlo zle ... a teraz študujem na sociálnej akadémii
47.
17:13 | 30.března 2011
Suzuzi : a co takhle komentátorka?,nebo autorka knih? to by ti myslím šlo..
46.
15:52 | 30.března 2011
Promazán offtopic

No.. snu, že budu princezna na zámku už jsem se vzdala ;D.. Už jsem chtěla být doktorkou - ale bojim se že bych někoho zabila ;D, už jsem chtěla být veterinářkou - ale mám alergii a na srst a peří, už jsem chtěla být kosmonautkou - ale.. je tu malá pravděpodobnost, že by se to splnilo, už jsem chtěla být i herečkou ;D - ale na to sem příliš tlustá a ošklivá ;D..

..a teď tu sedím a netuším, čím budu. Nejvíc mám nahnuto k té bankéřce, nebo o čem jsem to tu naposledy psala, že chci být, ale nejsem si tím jistá, nemůžu se rozhodnout, poslední dobou jsem začla přemýšlet o hoteliérce, ale nevím, jak bych se k takovému povolání dostala :/. No, mám ještě necelej rok, abych se rozhodla aspoň na jakou půjdu školu, pokud možno i co budu dělat.

Za žádnou cenu nechci být učitelkou - jo, to už vím od mala ;D.. možná tak v mateřské školce, ale tam bych musela hrát hodně dobře na nějaký hudební nástroj a já už s hraním na klavír sekla a začínat znova se mi moc nechce. Taky bych asi nechtěla bejt deratizérem, protože se brouků docela dost bojim ;D .. většinou mi stačí, držet si od nich nějakej odstup, ječet většinou začínam až když po mně lezou, ale stejně to neni zrovna moje vysněný povolání. A dál nechci bejt asi žádná doktorka a sestřička už vůbec.. biologie mi totiž moc nejde ;D.. navíc bych se bála, že někomu spíš ublížim, než pomůžu ;D. A nechci bejt architektka - nemam na to vlohy, s geometrií jsem si moc nepadla do oka...

..No dokázala bych tu kecat i hodiny, protože už snad každý povolání na světě jsem si skrz naskrz prostudovala a nic mi prostě nesedlo.
45.
15:13 | 30.března 2011
a já bych chtěl bejt asi.... gynekolog ne sranda buď pudu na jazykovku nebo na přírodovědeckou
44.
Elektro120 [profi hráč]
11:47 | 26.března 2011
Ja tiež zamestnanie kde by som bol slávny a zarábal love
Zobrazeno 11-20 z 63 příspěvků
Registrace ZDARMA
Chat
Profily
Fórum
Pošta
Soutěž
Kalendář her
Květen 2024
PoÚtStČtSoNe
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 Hry zdarma pro váš web  Reklamní bannery  Nápověda  Sitemap  Plné hry ke stažení zdarma
   Reklama  Kontakt  RSS  Hry pro dívky
         Erotické hry
         Online hry
         Hosting SWF her
Kamarádi a partneři: megahry.cz, Piškvorky chci zde svůj odkaz
Copyright © 2006 - 2024 SuperGames.cz - online flash hry a HTML5 hry zdarma a superhryVygenerováno za 0.3936 sekund